Jak na sušené šunky

Věříme, že si španělské sušené šunky zaslouží zvláštní péči. A to nejen při jejich výrobě, ale také při samotném servírování. Jen tak z jejich chuti získáte ten největší požitek.

Proto jsme pro Vás připravili několik doporučení:

  • před krájením odstraňte tuk a kůži jen z té části, kterou hodláte nakrájet,
  • nejpraktičtější je použití stojanu a speciálního, velmi ostrého nože,
  • při samotném krájení postupujte podle přiloženého návodu,
  • můžete se také podívat na video, které jsme pro Vás natočili přímo ve Španělsku,
  • plátky buď ihned podávejte, nebo přikryjte fólií,
  • pokud jste nakrájenou šunku uchovávali v ledničce, nechte ji před samotným podáváním dostatečně dlouho odpočinout při pokojové teplotě, aby se uvolnil ztuhlý tuk a plně se rozvinula chuť,
  • nejde-li vám tence nakrájet šunka přímo u kosti, nevadí - větší kousky se dají použít do jídel. Totéž platí o morkové kosti, kterou lze i zamrazit,
  • po nakrájení doporučujeme přikrýt zbylé maso na kosti pečícím papírem, plátýnkem namočeným v olivovém oleji nebo dříve odkrojenou kůží s tukem.

 

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, napište nám. Rádi Vám je zodpovíme, protože španělské šunky jsou naší vášní a skutečným gastronomickým nebem.

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.