Vedro k padnutí, ale přece jen by to k večernímu posezení chtělo něco onačejšího než vodu s citronem, že? Vyzkoušejte tradiční španělský nápoj - sangrii.
Perlivé víno má nižší obsah alkoholu než vína klasická a dodá tomu šmrnc. Kousky ovoce navíc osvěží a ve sklenicích vypadají báječně. Překvapte své přátele karafou vychlazené sangrie, lepší volbu pro horké dny najdete jen těžko.
Zde máte recept:
- láhev bílého perlivého vína (Cal y Canto Frizzante nebo Espumoso Amatista Moscato, můžete ale vyzkoušet i růžové Vino Rosado Shiraz),
- 2 lžíce brandy nebo koňaku,
- 2 lžíce pomerančového likéru,
- 1 pomeranč,
- 2 limetky,
- hnědý cukr dle chuti,
- 1 sklenice perlivé vody nebo limonády s citrónovo - limetkovou příchutí,
- nakrájené ovoce dle chuti (doporučujeme jablko, nektarinky, jahody apod.)
- hrst zmrzlých hroznů na ozdobu.
Cukr rozmíchejte ve velkém džbánu v brandy (nebo koňaku), likéru a šťávě z půlky pomeranče a jedné limetky. Zbývající pomeranč a limetku nakrájejte s ostatním oloupaným ovocem na menší kousky. Vše přidejte do džbánu a zalijte lahví perlivého vína a sklenicí vody nebo limonády. Dobře promíchejte. Do ideálně vychlazených sklenic vložte několik kostek ledu, pár kuliček zmrzlých hroznů a můžete podávat. Sangrii doporučujeme nabírat "naběračkou", aby se ovoce dostalo na každého a nápoj tak nejen výborně chutnal, ale i lahodil oku.