Z důvodu uzavření velkého množství výdejních míst Zásilkovny dočasně pozastavujeme možnost výběru tohoto způsobu dopravy. Dále není možné ze strany dopravců přijímat bezhotovostní či hotovostní platby, proto jsme do odvolání pozastavili možnost úhrady formou dobírky.

Recept - sangria z bílého perlivého vína

Vedro k padnutí, ale přece jen by to k večernímu posezení chtělo něco onačejšího než vodu s citronem, že? Vyzkoušejte tradiční španělský nápoj - sangrii. 

Perlivé víno má nižší obsah alkoholu než vína klasická a dodá tomu šmrnc. Kousky ovoce navíc osvěží a ve sklenicích vypadají báječně. Překvapte své přátele karafou vychlazené sangrie, lepší volbu pro horké dny najdete jen těžko.

Zde máte recept:

  • láhev bílého perlivého vína (Cal y Canto Frizzante nebo Espumoso Amatista Moscato, můžete ale vyzkoušet i růžové Vino Rosado Shiraz),
  • 2 lžíce brandy nebo koňaku,
  • 2 lžíce pomerančového likéru,
  • 1 pomeranč,
  • 2 limetky,
  • hnědý cukr dle chuti,
  • 1 sklenice perlivé vody nebo limonády s citrónovo - limetkovou příchutí,
  • nakrájené ovoce dle chuti (doporučujeme jablko, nektarinky, jahody apod.)
  • hrst zmrzlých hroznů na ozdobu.

 

Cukr rozmíchejte ve velkém džbánu v brandy (nebo koňaku), likéru a šťávě z půlky pomeranče a jedné limetky. Zbývající pomeranč a limetku nakrájejte s ostatním oloupaným ovocem na menší kousky. Vše přidejte do džbánu a zalijte lahví perlivého vína a sklenicí vody nebo limonády. Dobře promíchejte. Do ideálně vychlazených sklenic vložte několik kostek ledu, pár kuliček zmrzlých hroznů a můžete podávat. Sangrii doporučujeme nabírat "naběračkou", aby se ovoce dostalo na každého a nápoj tak nejen výborně chutnal, ale i lahodil oku.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.