Recept - sangria z bílého perlivého vína

Vedro k padnutí, ale přece jen by to k večernímu posezení chtělo něco onačejšího než vodu s citronem, že? Vyzkoušejte tradiční španělský nápoj - sangrii. 

Perlivé víno má nižší obsah alkoholu než vína klasická a dodá tomu šmrnc. Kousky ovoce navíc osvěží a ve sklenicích vypadají báječně. Překvapte své přátele karafou vychlazené sangrie, lepší volbu pro horké dny najdete jen těžko.

Zde máte recept:

  • láhev bílého perlivého vína (Cal y Canto Frizzante nebo Espumoso Amatista Moscato, můžete ale vyzkoušet i růžové Vino Rosado Shiraz),
  • 2 lžíce brandy nebo koňaku,
  • 2 lžíce pomerančového likéru,
  • 1 pomeranč,
  • 2 limetky,
  • hnědý cukr dle chuti,
  • 1 sklenice perlivé vody nebo limonády s citrónovo - limetkovou příchutí,
  • nakrájené ovoce dle chuti (doporučujeme jablko, nektarinky, jahody apod.)
  • hrst zmrzlých hroznů na ozdobu.

 

Cukr rozmíchejte ve velkém džbánu v brandy (nebo koňaku), likéru a šťávě z půlky pomeranče a jedné limetky. Zbývající pomeranč a limetku nakrájejte s ostatním oloupaným ovocem na menší kousky. Vše přidejte do džbánu a zalijte lahví perlivého vína a sklenicí vody nebo limonády. Dobře promíchejte. Do ideálně vychlazených sklenic vložte několik kostek ledu, pár kuliček zmrzlých hroznů a můžete podávat. Sangrii doporučujeme nabírat "naběračkou", aby se ovoce dostalo na každého a nápoj tak nejen výborně chutnal, ale i lahodil oku.