Sidra Espumosa La Asturiana
Popis
Cider, španělsky sidra, vzniká specifickým procesem řízeného kvašení jablečného moštu.
Takto vzniklé jablečné víno je suché, příjemně kyselkavé a s typickou vůní a chutí šťavnatých, zralých jablíček.
Původ cideru sahá až do Baskicka, proto jsme do nabídky vybrali ten z Asturie, provincie u Biskajského zálivu.
Tradiční cider bývá většinou neperlivý a pro správnou chuť se má správně nalévat docela obtížným způsobem.
Na ukázku jsme si dovolili vypůjčit z Youtube.com názorné video. Z výšky nalévaná sidra by se poté měla vypít během půl minuty.
Sidra Espumosa La Asturiana ovšem při fermentaci získala příjemné perlení, a proto si ji budete moci vychutnat bez zbytečných okolků.
Podávejte při teplotě kolem 6 - 8 °C.
- Odrůda: speciální asturské odrůdy jablek,
- Objem: 0,75 l,
- Obsah alkoholu: 4,1%.
Druh vína | Perlivé |
Objem | 0.75 l |
Oblast (?) | Asturie |
Obsah alkoholu | Méně než 10% |
Značka (?) | Asturias |
Barva vína | Bílé |
Sidra Asturiana - nalévání do sklenice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.