Tento cider je autentickým a tradičním nápojem z Asturie ve Španělsku. Vyrábí se výhradně z místních odrůd jablek (hořkých, kyselých i sladkých) a fermentuje se v kaštanových sudech, což mu dodává charakteristický, ničím nefalšovaný profil.
Jedná se o tradiční přírodní cider, který vyžaduje specifický rituál nalévání, známý jako escanciado. Cider se nalévá z výšky přibližně 30 centimetrů do sklenice držené nízko, aby se nápoj provzdušnil, vytvořila se lehká pěna a uvolnily se všechny prchavé aromatické látky.
Díky své svěžesti a kyselosti se skvěle hodí k nejrůznějším pokrmům. Výborně doplní ryby, mořské plody, sushi, drůbež nebo uzené potraviny. Je také skvělým doplňkem k sýrům typu Brie a Camembert.
Podávejte při teplotě kolem 12 - 14 °C.
- Odrůda: speciální asturské odrůdy jablek
- Objem: 0,7 l
- Obsah alkoholu: 6%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
